Cattery DuLeMi

Cattery DuLeMi

Dagboek / Nieuws

Hier zullen al mijn gedachten, nieuwtjes, ontdekkingen, ervaringen,... terug te vinden zijn!

Wij steunen Kattenopvang Waasland

Leuke weetjesGeplaatst door catterydulemi.be zo, december 16, 2012 19:04:43

Als cattery willen wij niet alleen helpen om het Maine Coonras te verbeteren, wij willen ook steun bieden aan andere goede doelen die mee strijden tegen al het dierenleed.

Dierenleed is er altijd al geweest:

Dierenwinkels zagen er geld in en begonnen de dieren als inkomsten te gebruiken.
Zolang de mensen daar dieren blijven kopen, blijven de winkels de dieren misbruiken.


Mensen kopen een huisdier voor hun kinderen, de kinderen zijn er op uitgekeken, het diertje moet terug weg.


Of men koopt een huisdier, zonder er al te veel bij na te denken en achteraf blijkt het onderhoud en/of het karakter van het dier toch niet wat men had verwacht.

Vandaag worden des te meer dieren de dupe van de crisis.
De eigenaars zien het niet meer zitten om voor hun dieren te zorgen en het dier moet meteen weg. Naar een asiel brengen kost geld, dus kiest men liever om ze ergens te dumpen en aan hun lot over te laten.


Of de poes wordt zwanger omdat er geen geld aan sterilisatie mag worden uitgegeven, men raakt de kittens niet kwijt en men gaat ze ergens droppen, zolang zij maar niet met de last zitten.

Er zijn wel een miljoen redenen waarom mensen hun dier ineens kwijt willen en hoewel de mensen dan ZELF voor dat dier gekozen hebben en hoeveel liefde dat dier ook geeft, het mag zonder pardon OPROTTEN. Want ja... "Het is TOCH MAAR EEN BEEST."

Ik vraag mij dan steeds af of ze dat met hun kinderen ook doen als die wat te veel gaan kosten of als die wat te veel haar verliezen, etc...

Gelukkig zijn er organisaties die zich willen ontfermen over deze sukkeltjes...
Kattenopvang Waasland is daar zo 1 van!

Helaas is dit op eigen initiatief, omdat men in Belgiƫ nog niet zozeer bezig is met dierenleed. Dus moeten deze mensen zelf maar aan de nodige centen zien te geraken om de opvangertjes te verzorgen.
Omdat ons hart ook uitgaat naar deze dieren, willen wij deze opvang steunen.
Dit zullen wij doen dmv het kopen van hun mandjes!

http://www.kattenopvangwaasland.com/mandjes.html

Elk kitten krijgt zijn eigen mandje mee naar hun nieuwe baasjes. Bovendien steunen ze niet alleen het goede doel, ze liggen ook nog eens suuuuperzacht! De poezen zijn er gek van! smiley

En voor mensen die een thuis kunnen bieden aan een opvangertje, bezoek zeker www.kattenopvangwaasland.com ! Zeker het bekijken waard!

  • Reacties(0)//dagboek.catterydulemi.be/#post5